Itt az idei első komoly figyelmeztetés - Riasztást adott ki az OMSZ

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2021.01.12. 18:57

Több járásra riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

Ónos eső veszélye miatt több északnyugati járásra elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden kora este.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Ónos eső

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Ónos eső
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Ónos eső - Forrás:met.hu

Az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésben azt írták, hogy a következő órákban Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében várható gyenge ónos eső. Északnyugat felől csapadékzóna érkezik. Északnyugaton kezdetben gyengébb ónos eső is előfordulhat, majd ott is havazás lesz a jellemző.

Éjszaka általában az ország északkeleti felén-kétharmadán várható maximum 2 centiméter körüli hóréteg. Az északi határnál, Észak-Alföldön és Tiszántúlon viszont ennél valamivel több, Szabolcsban és Beregben, valamint a hegyekben akár 5 centiméternél vastagabb hótakaró is kialakulhat.

Szerdán napközben további számottevő havazás (legfeljebb pár centi friss hó) már csak a Tiszántúlon fordulhat elő, de északkeleten hózáporokból lokálisan ennél több is hullhat.

Kiemelték továbbá, hogy szerdán napközben a megerősödő, néhol viharos északnyugati szél a Dunántúli- és Északi-középhegységben gyenge hófúvást is okozhat.

Az előrejelzés szerint szerdán a nap nagy részében a felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0 Celsius-fok között valószínű. A nappali maximumok plusz 1-5 fok között alakulnak.

.