Több megyében hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2021.01.14. 10:07

Többfelé havazott és most viharos szél is várható. Mutatjuk a részleteket.

Országszerte többfelé havazott, illetve még mindig havazik, de csütörtök reggelig jellemzően csak maximum pár centiméteres hóréteg  alakult ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint - a 300 méternél magsabban fekvő települések közül - a Veszprém megyei Hárskúton 10 centiméteres hóréteg képződött.

Az alacsonyabban lévő területek közül a Somogy megyei Kutason mérték a legnagyobb, 7 centiméteres hóvastagságot. Néhány településen regisztráltak még 5-6 centiméteres hómennyiséget, de jellemzően ennél kevesebbet mértek. A budapesti mérőállomásokon is jellemzően hólepel vagy maximum 1 centiméteres hóréteg alakult ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a Facebook-oldalán azt írta: napközben szakadozni kezd a felhőzet, megerősödik, viharossá fokozódik a szél, és egyre inkább keleten várható hózápor, kisebb havazás.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Hófúvás

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés -
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Hófúvás - Forrás:met.hu

Csütörtökre a hófúvás miatt miatt Budapestre, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, a havazás miatt pedig Békés és Hajdú-Bihar megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Viharos szél

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Viharos szél
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Viharos szél - Forrás:met.hu

Budapestre, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére pedig az erős szél miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

.