Hirdetés

Dermesztő hideg jön - Itt van a friss hétvégi előrejelzés
pixabay.com

Dermesztő hideg jön - Itt van a friss hétvégi előrejelzés

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2021.01.14. 14:30

Egyre hidegebb léghullámok érkeznek. Időjárás-előrejelzés január 15-17-ig. Térképen is a részletek.

Hirdetés

A hétvégén erősödik a lehűlés. Északról változó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek. Pénteken és szombaton még hózáporokra is számíthatunk. A hétvégén nappal sem lesz 0 fok feletti a hőmérséklet. Éjszaka -15 fok is előfordulhat.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre
Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken szórványosan várható havazás, néhol hózápor. Az északnyugati szél a Dunántúlon többfelé erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra
Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton több helyen számíthatunk havazásra, hózáporra. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon sokfelé erős lesz, emiatt hófúvás is kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -12 és -4 fok között alakul, de keleten néhol akár -15 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +1 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra
Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Helyenként előfordulhat még havazás. Az északnyugati, északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -14 és -6 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -6 és 0 fok között várható.

.