Ezt kell tudni az idei középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgáról

alon.hu

2021.01.17. 18:57

Január 23-án tartják a központi írásbeli felvételi vizsgát. Itt van minden tudnivaló és fontos határidő.

A központi írásbeli felvételi vizsgát 2021. január 23-án, szombaton tartják a 9. évfolyamra, a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákoknakKözponti írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok írhatnak elő. 

Középiskolai felvételik:
Központi írásbeli felvételi vizsga:
2021. január 23., 10.00
Pótló központi írásbeli felvételi vizsga: 2021. január 28., 14.00 (Csak alapos indokkal.)

(Az előírt járványügyi szabályok betartása mellett, legalább fél órával korábban tanácsos a gimnázium vagy középiskola épületébe beérni.)

A központi felvételi vizsgához fényképes igazolványra is szükség lesz, így a személyi igazolványt vagy a diákigazolványt a felvételiző diákok vigyék magukkal. (Az a legjobb, ha mindkettő ott van.)

A felvételi vizsgán részt vevő diákoknak mind a magyar nyelvi, mind a matematika írásbeli vizsgákon 45 perc alatt tíz feladatból álló feladatsort kell megoldaniuk, ezzel tárgyanként 50-50 pontot szerezhetnek.

A dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni.

A korábbi vizsgaidőszakok feladatlapjait és javítási-értékelési útmutatóit - vizsgaidőszakok szerint - itt lehet megtekinteni.

Ezt kell tudni a magyar és a matematika központi írásbeli feladatlapokról.  >>>

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.