Ekkor érkezik az emelt összegű nyugdíj januárban

Nyugdíj

alon.hu

2021.01.06. 17:57

Itt van a januári nyugdíj utalási, kézbesítési időpont.

A január havi nyugdíjakat 2021. január 12-én, kedden utalja a Magyar Államkincstár.

Amennyiben az ellátás postai úton kerül kifizetésre, annak kézbesítése a Magyar Posta Zrt. által előzetesen biztosított ún. nyugdíjkifizetési naptárban meghatározott napon történik.

2021. januártól már a 3 százalékkal emelt összegű nyugdíjakat kézbesítenek. Továbbá a kormány megkezdi a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítését:

2021 januárjában plusz egyheti nyugdíjat kapnak majd a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők

A kormány vállalása az, hogy megőrizze a nyugdíj vásárlóértékét. Így az idén január 1-jével 3 százalékkal emelkedik a nyugdíj, később pedig korrigálják azt, ha a tényleges infláció meghaladja a tervezettet.

Ha a nyugdíjat a posta kézbesíti, akkor az ún. postai kifizetési naptárban – amelyet a Magyar Posta Zrt. a tárgyévet megelőzően már eljuttatott - meghatározott napon kapja kézhez. (ekkor kézbesíti a postás.) Amikor a pénzt átveszi a kézbesítőtől, az otthonában is viseljen maszkot.

További tudnivalók a postai átvétellel kapcsolatban

Ha a nyugdíjkézbesítéskor nem tartózkodik otthon, akkor a postás értesítést hagy hátra. A postai értesítésen feltüntetik annak a postahelynek a telefonszámát, ahol telefonon kérhető az ismételt kézbesítés, melynek külön díja ebben az esetben nincs. Az ismételt kézbesítéskor a címzett vagy az eseti meghatalmazott átveheti az összeget.

.