Pályázatot hirdet a Google Magyarországon

MTI

2021.01.20. 16:02

A digitális felzárkóztatásért, illetve az inkluzív gazdasági növekedés elősegítéséért dolgozó szervezetek támogatását célozza.

A Google meghirdette a közép- és a kelet-európai régió országainak szóló Google.org Impact Challenge programját, amely a digitális felzárkóztatásért, illetve az inkluzív gazdasági növekedés elősegítéséért dolgozó szervezetek támogatását célozza - közölte a Google szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Google kétmillió eurónyi támogatást oszt szét a pályázaton kiválasztott magyarországi, valamint további tíz ország kedvezményezettjei között, hogy segítse a szervezeteket a gazdasági újraindulást célzó jótékony projektjeik megvalósításában.

A nonprofit és forprofit szervezetek, valamint oktatási intézmények 2021. március 1-jéig jelentkezhetnek.

A közleményben rámutatnak arra, a Google 2020-ban vállalta, hogy Európában, Közel-Keleten és Afrikában 10 millió embernek, vállalkozásnak segít a digitalizációban. Tavaly csak a közép-kelet-európai régióban 250 ezer, Magyarországon 17 ezer embernek segített digitális készségeik fejlesztésében, vagy digitális karrierre váltásban.

Bíró Pál, a Google Magyarország vezetője a közleményben elmondta, hogy Magyarországon 2016 óta vesznek részt a digitális oktatás támogatásában, a Google.org Impact Challenge program újabb fontos lépés a digitális készségek fejlesztésének támogatásában.

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság korábbi kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa a közlemény szerint hangsúlyozta: a digitális forradalom kellős közepén minden eddiginél nagyobb szükség van az innovációra és az innovatív gondolkodásra, és büszke arra, hogy szakértőként részt vehet a Google.org Impact Challenge programban, amely jótékony célú projekteket vár vállalkozásoktól vagy nonprofit szervezetektől, és lehetővé fogja tenni számukra, hogy a támogatással új, innovatív gondolkodásra és stratégiákra épülő projekteket valósítsanak meg az egész társadalom javára.

A Google.org Impact Challenge közép-kelet-európai programjával kapcsolatos további információ, valamint jelentkezési lap a g.co/ceechallenge weboldalon található.

.