Várható időjárás szerdán: Sűrű ködre figyelmeztetnek - Csak ez a két megye ússza meg

Várható időjárás szerdán

MTI/met.hu - Időjárás

2021.02.23. 23:07

Így alakul az időjárás Mátyás napján, február 24-én.

Az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Tartós, sűrű köd

​  Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Tartós, sűrű köd - Forrás:met.hu  ​
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Tartós, sűrű köd - Forrás:met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna megyére és Veszprém adták ki a figyelmeztetést.

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre
Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás:met.hu

Szerdán napközben sok napsütés várható, de kisebb körzetekben az Alföld középső, északi részein, Észak-Magyarországon és néhol a Kisalföldön tartósan rosszak lehetnek a látási viszonyok, illetve a köd megemelkedésével kialakuló makacs rétegfelhőzet miatt maradhat borult az ég.

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra
Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás:met.hu

Szerda este ismét romlanak a látási viszonyok. Akkor sűrű ködre elsősorban a Dél-Dunántúlon és a Duna vonalától keletre lévő területeken kell számítani.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos területeken 11 és 19 fok között várható, de a tartósabban borult, ködös tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 0 és +10 fok közé hűlhet le a levegő.

.