Kiderül, vajon bolondoznak-e a Julisok? - Várható időjárás kedden

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2021.02.15. 23:07

Kiderül, vajon bolondoznak-e a Julisok? Időjárás-előrejelzésünkből megtudhatja:

A népi megfigyelés szerint Julianna napján gyakran esik a hó. Ilyenkor szokták azt mondani, hogy "bolondoznak a Julisok". Időjárás-előrejelzésünkből kiderül, bejön-e most is ez a jóslat.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását kezdetben anticiklon alakítja, majd nyugat felől melegfront éri el térségünket, véget ér a napos idő.

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre
Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre - Forrás:met.hu

Keddre virradóan melegfronti csapadék éri el az országot nyugat felől, amely elsősorban az Alpokalja térségében, illetve a Kisalföldön okozhat hószállingózást, gyenge havazást. Az említett tájakon a déli órákig általában lepel - 2 cm friss hó hullhat, azonban Sopron, Mosonmagyaróvár, illetve Kőszeg térségében ennek akár a kétszerese sem kizárt, mely a nap folyamán az enyhülés hatására olvadozni fog.  A keleti határ közelében több órára is kisüthet a nap.

Kedden napközben az ország északi felén többfelé előfordulhat hószállingózás, átmeneti gyenge havazás, melyből azonban legfeljebb vékony hólepel alakulhat ki. 

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra
Időjárás-előrejelzés kedd délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -13 fok között alakul, de a hóval borított, tartósabban derült északi völgyekben hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható.

.