Kettősség jellemzi az időjárást - Előrejelzés péntekre

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2021.02.25. 23:07

Végletek az időjárásban.

Péntek éjfélig a Kárpát-medence időjárására továbbra is egy anticiklon lesz hatással. Késő este már megközelíti hazánkat egy gyengülő hidegfront.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Csütörtök éjjel és péntek hajnalban ismét nagy területen képződik köd, amely pénteken napközben csak lassan oszlik fel. A fagypont alatti területeken néhol gyenge ónos szitálás is előfordulhat. Az előrejelzés szerint péntek hajnalban jellemzően mínusz 2 és plusz 5 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. 

A köd, illetve rétegfelhőzet péntek délelőtt a legtöbb helyen ismét feloszlik. Utána derült, napos idő lesz, de helyenként az Észak-Dunántúlon, illetve az északkeleti megyékben csak késő délután süthet ki a nap.

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre
Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre - Forrás:met.hu

Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás péntek estétől az északnyugati szél élénkülhet meg.

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra
Időjárás-előrejelzés péntek délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban -2 és +6 között valószínű, de a magasabban fekvő helyeken ennél enyhébb lesz a reggel. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 15 és 20 fok között alakul, de a tartósabban borult, ködös tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb lehet.

.