Így kérdezheti le az autópálya matricák érvényességét

MTI

2021.02.07. 15:20

Kevesen tudják, hogy létezik olyan webes felület, amelyen le lehet ellenőrizni, hogy az egyes rendszámokhoz tartozik-e érvényes autópálya matrica és azok mikor járnak le.

Bár az ezen a címen elérhető lekérdezés jelenleg a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladói hálózatában online vagy SMS-ben vásárolt matricákra vonatkozik, azaz például benzinkúton vásárolt matrica érvényessége egyelőre nem kérdezhető le, a járványidőszakban jelentősen nőtt az online vásárolt e-matricák száma, ez a tény pedig különösen hasznossá teszi az eszközt a legtöbb autós számára. A rendszer használata egyszerű: beírjuk a rendszámot, megadjuk az e-mail címünket és egy kattintás után már meg is kapjuk az információt arról, van-e érvényes úthasználati engedélyünk.

Fontos megjegyezni, hogy jelenleg a megváltott autópálya matricák érvényességére vonatkozó teljes körű - a vásárlás módjától, helyétől és időpontjától független - információt kizárólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tud adni. A jármű rendszáma alapján telefonon a +36-36/587-500-as számon és a személyes ügyfélszolgálati pontokon mindössze néhány perc alatt meg tudják mondani, hogy az adott járműre van-e érvényes e-matrica, és ha igen, akkor az milyen kategóriára, milyen érvényességi időre, stb. került megváltásra.

.