Hirdetés

Extrém hidegre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat - 4 megyére másodfokú a riasztás
MTI/Varga György

Extrém hidegre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat - 4 megyére másodfokú a riasztás

Várható időjárás

MTI

2021.02.12. 23:07

A fél országra figyelmeztetéseket adtak ki. Itt a szombati előrejelzés.

Hirdetés

Extrém hideg miatt a fél országra figyelmeztetéseket adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szombatra - Extrém hideg

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szombatra - Extrém hideg
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szombatra - Extrém hideg - Forrás:met.hu

Az MTI-hez pénteken eljuttatott veszélyjelzésük szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére - ahol mínusz 20 Celsius-foknál is hidegebb lehet - másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Budapesten, Pest, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, azaz ott mínusz 15 fok alatti értékekre is készülni kell.

Azt írták: késő estétől ismét gyorsan fog hűlni a levegő. Szombat hajnalra keleten a szélcsendes, hóval fedett, derült tájakon nagy területen alakulhat ki mínusz 15 fok alatti hőmérséklet. Az Északi-középhegység területén és a Jászságban pedig akár mínusz 20 fok alatti hőmérséklet is lehet.

Az előrejelzés szerint az ország nagy részén szombat hajnalban mínusz 16 és mínusz 10 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben mínusz 7 és mínusz 1 fok közötti értékek várhatók.

 A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében megjegyezte azt is, hogy szombat délután az északkeleti határvidék közelében néhol gyenge hózápor alakulhat ki.

.