Meteorológiai előrejelzés szerdára - Hat megyére és Budapestre figyelmeztetést adtak ki

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2021.02.16. 23:07

Ónos eső, helyenként fagyott eső előfordulhat.

Ónos eső veszélye miatt több megyére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Ónos eső

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Ónos eső
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Ónos eső - Forrás:met.hu

Szerdán reggel, kora délelőtt helyenként átmeneti ónos/fagyott eső is előfordulhat, majd zömében esőre, záporra kell számítani, de az északkeleti megyékben végig havazás lesz a jellemző. Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szerdára a várható az ónos eső miatt.

Az északkeleti országrészben (Szabolcs, Borsod) a csapadék halmazállapota döntően hó lesz, általában néhány (2-4) centiméternyi, de helyenként 5 centiméter feletti friss hóréteg is kialakulhat.

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre
Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás:met.hu

Felhős idővel indul a nap, de napközben északnyugat felől elkezd csökkenni a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délután Észak-Dunántúlon helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak.

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrá:met.hu

Az előrejelzés szerint szerda hajnalban a hőmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között alakul, de az átmenetileg derült, szélcsendes, hóval borított tájakon hidegebb is lehet. A nappali maximumok jobbára plusz 4 és 10 fok között lesznek, de északnyugaton egy-két fokkal enyhébb, északkeleten pedig több fokkal hűvösebb idő valószínű.

.