Az MNB kifogásolja a Revolut díjmódosításait

MTI

2021.03.17. 14:55

Az MNB a Revolut litván leányvállatának díjmódosításait kifogásolja.

A litvániai székhelyű Revolut Payments UAB pénzforgalmi szolgálató április végén életbe lépő egyes díjmódosításai sérthetik a hitelintézeti törvényt - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-t szerdán.

Megjegyezték: a társaság új díjelemet, illetve az ügyfeleknek kedvezőtlenebb számítási módot vezetne be.

Az egyik módosítás szerint az ATM-es tranzakcióknál - az eddigi, százalékos mértékű díjon felül - meghatározott összeget, vagy darabszámot meghaladó készpénzfelvét esetén a jövőben fix összegű minimumdíjat is fizetni kell a cég ügyfeleinek - ismertették. Emellett egyesítették az Európai Gazdasági Térségen  kívüli nemzetközi utalások díjait, és megváltoztatták a nemzetközi átutalások díjszabását célország, illetve devizanem függvényében - tették hozzá.

Az MNB felhívta a figyelmet arra: a hazai hitelintézeti törvény szerint szerződés egyoldalúan nem módosítható új díj vagy költség bevezetésével.

A jegybank megkereste a cég felügyeletét ellátó Litván Nemzeti Bankot, valamint közvetlenül a társasághoz fordult a helyzet rendezésére. Az MNB továbbá felszólította a céget: tegye meg a megfelelő lépéseket a magyar jogszabályok megsértésének megelőzésére, amely az általános szerződési feltételek módosításának április 23-i életbe léptével történne meg.

.