Kellemetlen idő - Több megyére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2021.03.16. 01:37

Hat megyére figyelmeztetést adtak ki keddre. Mutatjuk a részleteket.

A Kárpát-medence időjárását kedd éjfélig egy többközéppontú ciklonrendszer határozza meg, amelynek hatására változékony időben lesz részünk.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Viharos szél

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Kedden napközben a Dunántúlon, a Balaton és a Bakony térségében valamint a Bodrogközben megerősödik az északi, északnyugati szél és viharos széllökések várhatók. Több megyére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre

A keleti határvidék közelében további gyenge eső még mindig előfordulhat, míg máshol szórványosan kell záporra, a hegyekben hózáporra számítani. 

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre
Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre - Forrás:met.hu

A Tiszántúlon folytatódik a jobbára erősen felhős, borult idő, másutt erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Továbbra is erős északnyugati szelet viharos lökések is kísérhetik a Dunántúlon és a Zemplén térségében.

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra
Időjárás-előrejelzés kedd délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között várható, de főleg az északi szélvédett völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 8 és 12 fok között alakul, de a tartósan felhős keleti tájakon néhány fokkal hűvösebb lehet.

.