Itthon is megjelent az interaktív Biblia neked

MTI

2021.03.24. 15:39

A rendhagyó interaktív kiadás eredeti változata angol fejlesztés nyomán, több mint ezer fiatal körében végzett felmérés eredményének felhasználásával jött létre.

Itthon is megjelent a fiataloknak szóló interaktív Biblia neked, a keresztény szervezetek összefogásával készült, díjnyertes kötet a bibliatanulmányozás új dimenzióját nyithatja meg a fiatalok előtt - közölte a Harmat Kiadó szerdán az MTI-vel.    

Kétéves előkészítő munka után több hazai keresztény szervezet, így a Harmat Kiadó, a Magyar Bibliatársulat, a Kálvin Kiadó, az Ifjúságépítők és a Fiatalok Krisztusért Alapítvány összefogásával Magyarországon is megjelent az angol nyelvterületen 2019-ben Az év Bibliájának választott, kimondottan a fiatal olvasókat célzó Biblia neked - olvasható a közleményben.

Mint írják, egy kétnapos, országos online ifjúságivezető-képző konferencián mutatták be hivatalosan az elsősorban a 13-18 éves korosztály számára készül interaktív kiadványt. A bibliaolvasás új megközelítésének és a nyomtatott forma online felülethez való kapcsolásának köszönhetően a kötetnek Kárpát-medence-szerte fontos szerepe lehet az ifjúság körében az evangélium terjesztésében, az új típusú ifjúsági bibliaoktatásban.

A kommüniké emlékeztet arra, hogy a rendhagyó interaktív kiadás eredeti változata angol fejlesztés nyomán, több mint ezer fiatal körében végzett felmérés eredményének felhasználásával jött létre. A Magyar Bibliatársulat új fordításával megjelent kötet többek között kreatív dizájnelemeket, rövid tematikus összefoglalókat, QR-kódokat, videólinkeket, valamint a felkészültséghez alkalmazkodó olvasási terveket is tartalmaz.

A kötetben a bibliahűség mellett kiemelt figyelmet kapott a felekezetköziség is. Bővebb információk a www.biblia-neked.hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

.