Hirdetés

Mintha nem lenne holnap - Tömegek lepték el az éttermek teraszait
MTI/Balázs Attila

Mintha nem lenne holnap - Tömegek lepték el az éttermek teraszait

Új szabályok

alon.hu

2021.04.24. 23:07

Jövő héten megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk.

Hirdetés

A védőoltásban már több mint 3,5 millióan részesültek, így szombattól hatályba léphettek az új rendelkezések.

A teraszok és kerthelyiségek reggel öt óra és este fél tíz között lehetnek nyitva, a vendégeknek ott nem kell maszkot viselniük, a vendéglátóhelyek belső területein viszont igen. Az üzemeltető és alkalmazottai viszont az üzlet teljes területén kötelesek maszkot hordani.

Hatályban maradnak a maszkviselési kötelezettségre, a rendezvényekre, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre, felsőoktatási intézményekre vonatkozó védelmi intézkedések, valamint a kijárási tilalom.

A vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek esti zárása után mindenkinek vissza kell érnie a kijárási tilalom kezdetéig a lakóhelyre, tartózkodási helyre, szálláshelyre.

Jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön (április 28-29.) meglehet a négymillió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk.

Megnyílhatnak a színházak, a mozik, a múzeumok, a könyvtárak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Galéria

.