Új szolgáltatásokkal bővült a KSH oldala

MTI

2021.04.07. 15:19

Az új funkciók megkönnyítik az adatok további felhasználását és elemzését.

Megújult a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfontosabb statisztikai adatokat, mutatókat összefoglaló táblagyűjteménye (STADAT) - közölte a KSH az MTI-vel szerdán.

A mobilra optimalizált, akadálymentesített táblarendszer számos kényelmi szolgáltatással bővült: például a nagyméretű táblákat már lapozás nélkül, görgetéssel tanulmányozhatják az érdeklődők, az új formátumban (xlsx, CSV) letölthető állományok pedig megkönnyítik az adatok további felhasználását és elemzését - írták.

A korábbi ikonok helyett a felhasználók egy közös menüben találhatják meg a táblához kapcsolódó további információkat, az adatok megértését pedig lábjegyzetek, jelmagyarázatok és módszertani megjegyzések is segítik.

Két új témakörrel - időmérleg, sport - bővült a gyűjtemény, és megváltozott a táblák tartalomjegyzék szerinti rendszerezése is. Az oldal látogatói négy szinten - témakör, időszak, terület, és táblasorszám alapján - kereshetik az őket érdeklő adatokat. A tartalomjegyzékben látható a legutolsó és a következő frissítés dátuma is.

Annak érdekében, hogy a már megjelent publikációk hivatkozásai elérhetőek maradjanak, a korábbi struktúrájú táblagarnitúrák továbbra is rendelkezésre állnak a KSH honlapján, de az adatok 2021. április 6-tól már csak az új STADAT-ban frissülnek. A megújult táblák a ksh.hu oldalon érhetőek el.

.