Elmarad a Savaria Karnevál Szombathelyen, de lesz helyette valami

MTI

2021.05.19. 18:02

A szervezők a városalapítás korát megidéző több napos programsorozattal nyújtanak biztonságos szórakozást az érdeklődőknek.

A százezres tömeget vonzó Savaria Történelmi Karnevál helyett a városalapítás korát idéző, több napos programsorozattal várják augusztusban az érdeklődőket Szombathelyen - tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

A Savaria Turizmus Nonprofit Kft. a szombathelyi kulturális intézmények bevonásával szervez több hónapos rendezvénysorozatot, nyár végén pedig a városalapítás korát megidéző programelemekkel nyújtanak biztonságos szórakozást az érdeklődőknek.

Horváth Soma alpolgármester és Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője közölte: a város nehéz anyagi helyzetbe került, a karnevál szervezéséhez és megrendezéséhez szükséges csaknem 70 millió forint sem áll rendelkezésre.

Az alpolgármester kiemelte, hogy a karnevált a jelenlegi helyzetben nem lehet biztonsággal megtartani, nem lehet lezárni az egész várost, hogy belépéskor a védettségi igazolványt ellenőrizni tudják.

.