Országszerte figyelmeztetést adtak ki - Friss meteorológiai előrejelzés vasárnapra

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2021.05.02. 01:27

Hidegfront érkezik.

Zivatar, viharos szél és felhőszakadás miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a zivatar és a viharos szél miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra - Országszerte zivatar és viharos szél 

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra - Zivatar és viharos szél - Forrás:met.hu

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra - Felhőszakadás

 Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra - Felhőszakadás
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra - Felhőszakadás

A felhőszakadás veszélye miatt Budapest, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Szombaton már az esti, éjszakai órákban nyugaton, délnyugaton egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok, melyek kelet, északkelet felé áthelyeződve zivatarrendszerré fejlődhetnek. Északnyugaton heves zivatarok kialakulására is van esély. A zivatarok környezetében az intenzív - helyenként rövid idő alatt 20-30 millimétert meghaladó - csapadék mellett nagyobb területen fordulhatnak elő 60-80, néhol 80-90 kilométer/órás szélrohamok, illetve nagyobb (2 centiméter átmérőnél is nagyobb) méretű jég. A zivatartevékenység hajnalra fokozatosan az ország északkeleti felére helyeződik át.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre - Forrás:met.hu

Vasárnap a déli órákig főként északkeleten, keleten fordulhatnak elő a záporok mellett további zivatarok, melyeket elsősorban intenzív csapadék, és viharos széllökés kísérhet.

Napközben az ország északi, északnyugati felén az északnyugati, míg másutt inkább a délnyugati szelet kísérhetik viharos széllökések, majd estére fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra
Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra - Forrás:met.hu

Az előrejelzés szerint a minimumhőmérséklet 10-16, míg a maximumhőmérséklet 20-26 Celsius-fok között, az északnyugati részeken azonban csak 15 fok körül alakul. A front érkezésével gyorsan csökken a hőmérséklet.

.