Munkaerőt toboroz a Budapest Airport

MTI

2021.05.21. 18:02

Készülnek a forgalom növekedésére.

A Budapest Airport (BA) megkezdte a munkaerő toborzását, hogy a mérsékelt utasforgalom visszatérése mellett megfelelő számú munkatárssal biztosítsa a repülőtér biztonságos működését - közölte a BA pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint nyitott pozíciókba az elmúlt időszakban 114 munkavállaló érkezett, közülük 75 visszatérő, akik tavaly a járvány miatti létszámleépítés során távoztak.

A toborzás jelenleg is folyamatban van, a közvetkező időszakban még több mint 70 dolgozó érkezik a BUD csoporthoz. A jelenlegi forgalmi előrejelzése alapján a társaság rövid távon összesen körülbelül 170 ember felvételét tervezi.

A dolgozók elsősorban azokba a pozíciókba érkeznek, amelyek az utasforgalom kezelése és a repülőtér biztonságos működése szempontjából elengedhetetlenek - ismerteti a Budapest Airport. A legtöbben védelmi ellenőr pozícióba, valamint a terminál üzemeltetési és információs csapatokhoz csatlakoztak. Több szakembert vettek fel az informatikai területre, és tekintettel arra, hogy a járványügyi intézkedéseket a Budapest Airport a jövőben is intenzíven fenntartja, bővült a Kényszerhelyzeti Készültség fertőtlenítést végző csapata.

.