A pünkösdi hétvégén retróvonattal utazhat a Balatonra

Pünkösd

alon.hu

2021.05.18. 18:57

Budapestről a Balatonra és vissza.

Május 22-étől 24-éig, szombattól pünkösdhétfőig, a 80-as évek hangulatát bemutató retró InterCity-szerelvénnyel is lehet utazni Budapest és Keszthely között - olvasható a mavcsoport.hu oldalán.

A menetrend szerint a Déli pályaudvarról 6:35-kor (IC 860) és 14:35-kor (IC 866); Keszthelyről pedig 10:48-kor (IC 865) és 18:48-kor (IC 861) induló Balaton InterCity-járatot Gigant mozdony továbbítja a terv szerint.

A szerelvény két kényelmes, menetirány szerint forgatható ülésekkel rendelkező komfortkocsiból, egy WRm nosztalgia-étkezőkocsiból, három másodosztályú és egy elsőosztályú, klasszikus megjelenésű fülkés kocsiból, valamint egy poggyászkocsiból áll. A vonatokon egységesen másodosztályú áron érhetők el a menetjegyek, a fülkés kocsik felár nélkül, a komfortkocsik pedig helyjegy váltása mellett vehetők igénybe.

A retró étkezőkocsi étlapján a tavalyi retró hétvégék kedvelt fogásai: többek között babgulyás, marhapörkölt, sertéscsülök, rétes, somlói galuska, valamint korabeli Utasellátó-logóval ellátott csokiroló és saját logós kézműves sör is szerepel. A készpénz és a bankkártya mellett az OTP által kibocsájtott SZÉP-kártyákkal is lehet fizetni.

Fontos! A járványügyi helyzetre való tekintettel, továbbra is kötelező az orrot és a szájat is eltakaró maszkot viselni a vonatokon, valamint az állomások és megállóhelyek teljes területén. Az étkezőkocsiban történő tartózkodás és fogyasztás csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező és a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy számára engedélyezett. Az étkezőkocsiban történő tartózkodáshoz a védettségi igazolványt és a személyazonosításra alkalmas hatósági igazolványt a felszolgálószemélyzet részére fel kell mutatni. Az elvitelre történő kiszolgálás átmenetileg szünetel.

A vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében, a jegyvásárláshoz használják az okostelefonokra letölthető MÁV applikációt, a megújult ELVIRA felületét vagy a jegyértékesítő automatákat.

.