Visszahívta az egyik bio gabonakeverékét az Aldi

aldi.hu/alon.hu

2021.05.03. 12:05

Nem kell nyugta, csak vigyék vissza.

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. és a DE-VAU-GE Gesundkostwerk De. GmbH visszahívja a 83994 cikkszámú, „Natur Aktiv Bio gabonakeverék 750 g” termék 2021.08.26-ai minőségmegőrzési idővel rendelkező tételeit. A vásárlók a terméket bármely magyarországi ALDI üzletbe visszavihetik, az áruházlánc a vásárlást igazoló nyugta hiányában is visszatéríti a termék árát.

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. és a DE-VAU-GE Gesundkostwerk De. GmbH fogyasztóvédelmi okokból, a felelős forgalmazói magatartás elveit szem előtt tartva visszahívja valamennyi magyarországi üzletéből a „Natur Aktiv Bio gabonakeverék 750 g” termék 2021.08.26-ai minőségmegőrzési idővel rendelkező tételeit. A termék minden magyarországi ALDI üzletben elérhető volt. A termék értékesítését az ALDI azonnal felfüggesztette. Az előállító, a gyártó vagy a forgalmazó felelőssége egyelőre nem állapítható meg.

A visszahívás oka, hogy egy ellenőrzés során kis mértékben etilén-oxid jelenlétét mutatták ki a termékben, amely a szezámmag alapanyagból származik, a szezámmag elenyésző része a termék összetevőinek, mindössze 2,2%. A termékvisszahívás kizárólag a fenti minőségmegőrzési idővel azonosított termékekre vonatkozik. Az ALDI azt kéri a vásárlóktól, hogy a terméket ne fogyasszák el.

A vásárlóknak lehetősége van a terméket bármely magyarországi ALDI áruházba visszavinni, ahol a vásárlást igazoló számla, vagy nyugta hiányában is visszatérítik annak árát.

Az okozott kellemetlenségekért az áruházlánc és a gyártó is a vásárlók szíves elnézését kéri.

.