A hetedik olimpiájára készül Mohamed Aida

MTI

2021.05.27. 23:27

Tokió 2020 - Mohamed minél jobb formába szeretne kerülni, hogy ha szükség lesz rá, készen álljon.

A hetedik olimpiájára készülő, ezzel magyar rekorder Mohamed Aida a következő hetekben igyekszik minél jobb formába kerülni, hogy ha szükség lesz rá Tokióban, készen álljon.

A 45 éves tőröző az M4 Sport Sporthíradójában szerdán két edzés között telefonon arról beszélt, hogy vegyes érzések vannak benne, az elmúlt időszakban elért eredményei alapján bízott benne, hogy az egyéni versenyben is helyet kap, de a nehéz döntés másnapján, újragondolva a helyzetet, nincs oka panaszra, nagyon boldog.

"Úgy gondolom, sokan nem mondhatják el azért, hogy a hetedik olimpiájukra készülhetnek"

- folytatta.

Az egyéniben világbajnokságon egy ezüst- és négy bronzéremmel, Eb-n egy második és egy harmadik hellyel rendelkező, csapatban Európa-bajnok Mohamed Aida a Magyar Vívó Szövetség elnökségének keddi döntése alapján utazhat Tokióba, ahol a csapatversenyben kerülhet sor a szerepeltetésére.

Egyéniben Kreiss Fanni, Pásztor Flóra és Kondricz Kata indul női tőrben, és ugyanők kezdik a csapatküzdelmet is, a negyedik csapattag, Mohamed pedig becserélhető a verseny folyamán. Ha viszont nem jut neki szerep, akkor az esetlegesen megszerzett érem, a kiharcolt helyezés sem jár neki. Lupkovics Dóra az itthoni tartalék. A kvótát csapatban sikerült megszerezniük a magyaroknak, a válogatott legtöbbször Kreiss, Pásztor, Kondricz, Lupkovics összeállításban vívott, Mohamed viszont a hazai válogatók alapján harmadik a rangsorban.

Mohamed Aida elárulta, hogy egész héten nagyon izgult a döntésre várva.

"Az elkövetkező időt annak fogom szentelni, hogy minél jobb formába hozzam magamat, hogy ha szükség van rám, akkor készen álljak" - hangsúlyozta.
Mohamed Aida az 1996-os olimpiától kezdve mindegyiken ott volt. Háromszor végzett negyedikként, az atlantai és a 2008-as pekingi játékokon a csapattal, 2004-ben, Athénban pedig egyéniben.

Az olimpiákon szerzett tapasztalatait illetően úgy fogalmazott: igazán semmi különbség nincsen az első és a mostani között.

"Az első olimpiáján az ember egy kicsit meg van szeppenve, de ugyanúgy a célok ott lebegnek a szemem előtt, és a hozzáállásom szerintem a hat olimpia alatt sem változott. Mindig kitűzöm az elérendő célt és azért mindent meg is teszek" - mondta.

.