Hidegfont a láthatáron - Mutatjuk, mikor jön - Időjárás-előrejelzés a következő 7 napra

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2021.06.27. 15:57

Egy ideig még kitart a hőség, de láthatáron a hidegfont. Meteorológiai előrejelzés a következő 7 napra.

További melegedés várható hétfőtől. Legmelegebb - 33-37 fok - a hétközepén valószínű, majd szerdától és csütörtöktől a hétvégére egy frontrendszer hoz lehűlést.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre
Időjárás-előrejelzés hétfőre

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elsősorban hazánk északkeleti felén-harmadán fordulhat elő helyenként zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakul, de a nagyvárosokban, illetve vízpartokon enyhébb idő lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 36 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre
Időjárás-előrejelzés keddre

Kedden még melegebb levegő érkezik térségünkbe, emiatt akkor tetőzik a hőség, amit csak északkeleten enyhítenek majd záporok, zivatarok. A csúcshőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés szerdára és csütörtökre

Időjárás-előrejelzés szerdára és csütörtökre
Időjárás-előrejelzés szerdára és csütörtökre

Nem tart sokáig a forróság, mert szerdán megérkezik az első, majd csütörtökön a következő hidegfront. Kezdetben csak északnyugaton, a hét végén másutt is megszűnik a hőség.
Változékonyabbra fordul az idő, a hét közepétől elszórtan várhatók záporok, zivatarok. Szerdán a maximum-hőmérséklet 29 és 37 fok között valószínű, északnyugaton lesz a kevésbé meleg, keleten a forróbb idő.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Pénteken a gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Északkeleten több helyen, másutt elszórtan alakulhat ki zápor, helyenként zivatar. Az északnyugati szelet élénk, többfelé erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a maximum-hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés a hétvégére

Változó felhőzet mellett általában többórás napsütés várható. Elszórt jelleggel fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati, északi szél élénk vagy erős lesz. A hőmérséklet hajnalban 12, 18, napközben 23, 28 fok között alakul.

.