Hirdetés

Nyugdíjfizetés - Emeléssel és korábban érkezik a júniusi nyugdíj
pixabay.com

Nyugdíjfizetés - Emeléssel és korábban érkezik a júniusi nyugdíj

Nyugdíj

MTI

2021.06.01. 17:57

Nyugdíj utalási, postai kézbesítési időpontok.

Hirdetés

Nyugdíjkifizetés júniusban

A június havi nyugdíjakat 2021. június 11-én (pénteken) utalja a Magyar Államkincstár. 

Tájékoztató a banki és postai nyugdíjkifizetésekről:

Amennyiben az ellátás postai úton kerül kifizetésre, annak kézbesítése a Magyar Posta Zrt. által előzetesen biztosított ún. nyugdíjkifizetési naptárban meghatározott napon történik.

Ha pénzintézetnél vezetett számlára kérte az ellátást: 

akkor június 11-én (pénteken) kerül jóváírásra a bankszámlán. A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások kifizetése havonta, a tárgyhónapra történik. 

Az idén először rendkívüli emelésről döntött a kormány.  A 0,6 százalékos emelést 2021 júniusában már utalják, ill. kézbesítik is. Ez azonban nem lesz nagy összeg, még úgy sem, hogy a 13. havi nyugdíj egy heti összegére is kifizetik az emelést.

Az emelés mértéke 100 000 forintos nyugdíj esetén 600 forint. A 28 500 forintos minimális nyugdíj pedig 171 forinttal nő. A plusz juttatás idén januárig visszamenőleg érvényes.

A nyugdíj postai átvétele:

Hasonlóan az üzletekhez, a postákon továbbra is kötelező a szájat és orrot takaró maszk használata. Ez alól a védettségi igazolvány sem ad felmentést.

Május 18-ától változott az ügyfélvárakozási rend. Egyes posták az ügyféltér méreteit figyelembe véve határozták meg az egyszerre bent várakozók lehetséges maximumát, amelyről a bejáratnál plakáton értesülhetnek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az adatok, időpontok tájékoztató jellegűek!

.