Időjárás július 1-én - Hidegfront vonul át - Több megyére figyelmeztetést adtak ki

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2021.07.01. 01:27

Friss meteorológiai előrejelzés csütörtökre.

A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig az átvonuló hidegfront és a magasban hozzá kapcsolódó hidegörvény, valamint az előterében található nedves, labilis levegő együttesen alakítja.

Csütörtökön alapvetően sok napsütésre számíthatunk a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön olykor megerősödik. A zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik.

A csütörtök éjfélig szóló veszélyjelzés szerint az intenzív zivatarok nyugaton fokozatosan lecsenghetnek, ugyanakkor az ország más részein az esti, éjszakai órákban több helyen is várható zivatar, helyenként heves zivatar, amelyek kiemelten az Alföldön, majd északkeleten akár rendszerbe is szerveződhetnek.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Zivatarok

​  Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Zivatarok  ​
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Zivatarok

A zivatarban intenzív csapadék, 70-100 kilométer/órás szélrohamok, nagy méretű jég is előfordulhat. 

Csütörtökön napközben Magyarország északkeleti harmadára koncentrálódnak majd a zivatarok. Emellett a nyugati, délnyugati határvidéken is előfordulhat dörgés, villámlás. Az erősebb zivatarcellákhoz továbbra is társulhat viharos, 60-70 kilométer/órás széllökés, jégeső, intenzív csapadékhullás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű, keleten a magasabb, nyugaton az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 32 fok között alakul, hasonló területi eloszlásban.

.