Hőség - Tíz megyére másodfokú riasztást adott ki az OMSZ szerdára

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2021.07.07. 01:27

országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A tartós hőség miatt országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdán tovább erősödik a nappali felmelegedés, csak helyenként fordulhat elő egy-egy gomolyfelhő.  A déli, délkeleti szél időnként megélénkül.  A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 32 és 38 fok között alakul.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - HŐSÉG

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - HŐSÉG
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - HŐSÉG - Forrás:met.hu

A hőség miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken 27 Celsius-fok feletti napi középhőmérséklet várható. Az ország többi megyéjére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt.

Az előrejelzés szerint szerda hajnalban 14-21 fok várható. Délután 32-38 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdán már az egész országban extrém lehet az UV-B sugárzás. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. A meteorológiai szolgálat mindenkitől azt kéri, hogy fokozottan védekezzen a napsugárzás okozta leégés ellen, és napközben 11 és 15 óra között kerülje a napozást.

Müller Cecília országos tisztifőorvos szerda nulla órától péntek éjfélig Magyarország egész területére hőségriadót rendelt el.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - HŐSÉG

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - HŐSÉG
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - HŐSÉG - Forrás:met.hu

 

.