Hirdetés

Indul az Év Digitális Faluja pályázat
civitassapiens.hu

Indul az Év Digitális Faluja pályázat

MTI

2021.07.16. 15:10

Július 16-tól várják a pályázatokat, a benyújtási határidő augusztus 20.

Hirdetés

Az Év Digitális Faluja címre pályázhatnak 2021-től a digitális innovációkat alkalmazó, 5000 lakosnál kevesebbel rendelkező, magyarországi települések négy kategóriában: innovatív települési környezet, fenntartható épített és természeti környezet, innovatív társadalmi és közösségi jólét, innovatív gazdasági ökoszisztéma - közölte a Digitális Jólét Program pénteken az MTI-vel.

A Digitális Jólét Program keretein belül működő Civitas Sapiens Tudásközpont július 16-tól várja a pályázatokat, a benyújtási határidő augusztus 20.

A részletes kiírás és jelentkezés ezen a weboldalon érhető el.

A közlemény szerint a díj a pályázó településen bevezetett és alkalmazott okos város, okos falu módszerek és technológiák alapján nyerhető el.

A pályázat bírálatánál egyebek mellett fontos tényező, hogy a település smart fejlesztése(i) a településszerkezeti adottságokat figyelembe véve, társadalmi - környezeti - gazdasági hasznosulást eredményezően valósuljanak meg. Mindezek mellett nélkülözhetetlenek a felkészült szakértők, hiszen ők rendelkeznek azokkal az elméleti és gyakorlati ismeretekkel, illetve kompetenciákkal, amelyek elengedhetetlenek az egymással integritásban álló okos város, okos falu fejlesztések megvalósulásához.

A bírálatot egy független szakmai zsűri végzi, az eredmény kihirdetése és az ünnepélyes díjátadó szeptember 21-22-én lesz.

.