Másfél tonna hamis kínai árut foglaltak le Ferihegyen

MTI

2021.07.08. 14:02

Egy Kínából érkezett, cipőkből, táskákból, kabátokból, órákból és mobiltelefon-tartozékokból álló szállítmány vált gyanússá.

Csaknem másfél tonna hamisított márkajelzéssel ellátott árut talált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A hivatal csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: egy Kínából érkezett, cipőkből, táskákból, kabátokból, órákból és mobiltelefon-tartozékokból álló szállítmány átvizsgálásakor felmerült a gyanú, hogy a termékek hamisítványok. A NAV munkatársai megkeresték a védjegyjogosultak képviselőit, akik megerősítették, hogy a dobozokban hamis márkajelzésű áruk érkeztek az országba.

A csomagok címzettje nem kifogásolta a szakértői véleményt.

A NAV a silány minőségű, de az eredetire hasonlító, több mint egymilliárd forint értékű ruhákat és műszaki cikkeket megsemmisítette.

Azért is fontos a hamisított termékek kiszűrése a piacról, mert nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is egészségügyi kockázatot jelenthetnek - hangsúlyozták a közleményben.

.