Tokiói olimpia - Pontszerző helyezésben reménykedik az egyetlen magyar evezős

Tokiói olimpia

MTI

2021.07.17. 16:23

A versenypályát vasárnaptól próbálhatja ki.

Pontszerző helyezésben reménykedik Pétervári-Molnár Bendegúz, a jövő pénteken rajtoló tokiói olimpia egyetlen magyar evezőse.

"Azt a taktikai hibát biztosan nem követem el, mint Rióban a negyeddöntőben. Azóta erősebb lettem, technikailag is fejlődtem és tapasztaltabb vagyok" - fogalmazott az MTI-nek az egypárban induló 28 éves versenyző, aki öt éve 14. lett az előző játékokon. -

"A pénteki előfutamból mindenképpen tovább akarok jutni, hogy kihagyjam a reményfutamokat. Rióban is én voltam az elsőként bemutatkozó magyar, ez most sem lesz másként, ugyan nincs nagy jelentősége, de mégis különleges érzést ad számomra".

A versenyhelyszínt illetően kifejtette: hátszél jellemzi, amitől rendkívül gyors a pálya, de őt nem zavarják a szél okozta hullámok, mert azokat általában jobban kezeli a riválisainál. Ugyanakkor szerinte a pályabeosztásnak fontos szerepe lehet, mert alul kedvezőbbek a körülmények.

Pétervári-Molnár kellemesnek nevezte az utazást, mert sokat tudott aludni, egyedül a négyórás várakozás okozott neki kellemetlenséget a tokiói reptéren az országba belépésnél. Hozzátette, a kötelező maszkhasználaton kívül eddig nem érzi, hogy ez az olimpia más lenne, ő személy szerint kifejezetten jól érzi magát, a körülmények pedig kiválóak.

"Az olimpiai falu kifejezetten jó, a rióihoz viszonyítva pedig kiváltképpen, mert ott az embernek a kezében maradt a korlát, ha megfogta... A versenypályát vasárnaptól próbálhatjuk ki, most csak összeszereltük a hajót"

- mondta Pétervári-Molnár.

.