Augusztus 20. - Az idei tűzijátékon kiemelkedő szerepet kaptak a drónok is

MTI

2021.08.21. 19:01

Több mint 1000 intelligens lámpát használtak a tűzijátékon

Az augusztus 20-ai tűzijáték megvalósításához 300 kilövési pontot, 40 ezer pirotechnikai effektet, 14 uszályt, 65 pontont, több mint 1000 intelligens lámpát, 400 robotlámpát, 56 projektort és 200 kilométernyi elektromos vezetéket használtak - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség szombaton az MTI-vel.

A műsorban kiemelkedő szerepet kaptak a drónok is, amelyek a fináléban a szent keresztet formázták meg.

Az egyedülálló narráció hat fejezetben mesélte el Magyarország történetét, a zenei aláfestést, amely egy 150 fős nagyzenekar közreműködésével készült el, Telek Norbert zeneszerző álmodta meg - írták.

Úgy fogalmaztak, hogy a Szent István-nap hagyományos ünnepi attrakciója "minden eddiginél nagyobb élményt adott" az országnak, "lélegzetelállító tűzijátékot" lehetett látni.

Több mint 700 ezren követték élőben a mintegy 4,3 kilométer hosszan, a Margit híd és a Petőfi híd között elterülő eseményt, teljesen megteltek a rakpartok.

A félórás show volt Európa legnagyobb fény- és tűzijátéka volt, a nézők nagy tapssal fogadták a hangulati elemeket.
A minden eddiginél több érdeklődőt vonzó Szent István-napi programsorozat hozzájárul a fővárosi turizmus fellendítéséhez, több tízezer vállalkozás forgalmához. A rendezvények komoly segítséget jelentenek a válság által sújtott vendéglátóhelyeknek, szálláshelyeknek, zenészeknek - olvasható a közleményben.

.