Hirdetés

Buszbaleset az M7-esen - Sokan hazatérhettek már a kórházakból
MTI/Vasvári Tamás

Buszbaleset az M7-esen - Sokan hazatérhettek már a kórházakból

MTI

2021.08.16. 18:58

Nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben sérültek meg. Nyolcan meghaltak a buszbalesetben.

Hirdetés

Veszprémbe nyolc sérültet vittek, heten már otthon vannak

Nyolc sérültet vittek a mentők a veszprémi kórházba az M7-es autópályán, Szabadbattyánnál vasárnap hajnalban történt buszbaleset sérültjei közül. 

Hétfőn már csak egy súlyos sérültet ápoltak a veszprémi kórházban, akinek a combcsontja törött el, és az orvosok azonnal megoperálták.

A vasárnap hajnalban, az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon történt buszbalesetben nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben sérültek meg.

A mentésben 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt.

A Veszprémben ellátott nyolc ember mellett Siófokra tizenegy, Székesfehérvárra húsz sérültet vittek, a többieket Budapestre szállították.

Siófokon három sérültet ápolnak

Kivizsgálásuk és ellátásuk után nyolcat hazaengedtek, hármat felvettek, egyikük egy 30-40 év közötti súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedő férfi.

A Fiumei útról heten már hazamehettek

A Szabadbattyánnál történt baleset sérültjei közül kilenc embert szállítottak a Fiumei úti intézetbe, közülük heten már hazamehettek.

Az egyik sérültnek lábszár-, lágyrészsérüléseit kellett összevarrni; a főigazgató hangsúlyozta, állapota nem súlyos, de hosszadalmas lesz a gyógyulás. A másik sérült bordatörést szenvedett, őt is megfigyelik.

Sásdi Antal jelezte: ezek a sérülések nyolc napon túl gyógyulnak, de valószínűleg nem kell ennyi időt kórházban tölteniük a balesetet szenvedetteknek.

.