Autómentes hétvége - Az idén utoljára ismét a gyalogosoké a pesti alsó rakpart a hétvégén

Autómentes hétvége

MTI

2021.09.17. 19:30

Csütörtökön kezdődött az Európai Mobilitási Hét.

Huszadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet szeptember 16. és 22. között, amelynek célja a fenntartható közlekedési formák népszerűsítése.

Az autómentes hétvégén idén utoljára nyílik meg a pesti alsó rakpart a gyalogosok és kerékpárosok előtt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya idén a koronavírus-járvány okozta nehézségekre emlékeztet, egyúttal azt ünnepeli, hogy fennmaradt a közösségi közlekedés a pandémia dacára is.

Az érdeklődőket szombaton és vasárnap Lánchíd-történeti kiállítás várja majd a Jane Haining rakparton, valamint a Városháza parkban szeptember 17. és október 8. között. A Károly körúton villamoskiállítás lesz, ott a főváros legrégibb és legújabb villamosait lehet megismerni - írták.

A BKK közölte, a Városháza park ad otthont az Európai Mobilitási Hét záróakkordjaként a szeptember 22-ei autómentes napnak, amikor a társaság bringás reggelit szervez az iskolába, munkahelyre kerekezőknek.

A közlekedési vállalat emellett számos szakmai programmal is készül az Európai Mobilitási Héten - olvasható.

.