Itt a NEK szombati programja

MTI

2021.09.11. 05:55

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Szentmisék és fellépők.

Szentmisét és gyertyás körmenetet tartanak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) részeként szombaton Budapesten, emellett családi nap várja az érdeklődőket előadásokkal, koncertekkel, beszélgetésekkel a Margitszigeten.

A kora esti ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutatja be a Kossuth téren. A szentmise előtt beszédet mond I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka.

A szentmise végén a hívek gyertyás menetben vonulnak a Hősök terére.

A kongresszus margitszigeti családi napján, az Alsó-Nagyréten két színpadon lesznek programok, továbbá 70 sátorban mutatkoznak be a szerzetesrendek, katolikus közösségek, lelkiségi mozgalmak.

Fellép mások mellett Szalóki Ági előadóművész, Lackfi János költő, Mező Misi és az Euchariszt Együttes, a Kaláka Együttes és az Irish Coffee zenekar.

A sátrakban kerekasztal-beszélgetések, előadások, gyónási lehetőség, kézműves és interaktív foglalkozások várják a résztvevőket.

Az esemény végén a résztvevők Székely János szombathelyi megyés püspök vezetésével vonulnak majd az esti ünnepi szentmise helyszínére, a Kossuth térre.

.