Új vígjáték a Duna TV-n - Szervét Tibor, Pindroch Csaba a főbb szerepekben

MTI

2021.09.25. 14:07

Hamarosan látható az Ecc-pecc című vígjáték a Duna Televízióban

Október 9-én látható a Duna Televízióban az Ecc-pecc című produkció. A színházban játszódó vígjáték főbb szerepeit Szervét Tibor, Pindroch Csaba, Csőre Gábor és Szabó Erika alakítja.

A produkció, amelyet 2021 januárjában forgattak le a Thália Színházban, először október 9-én 19 óra 30 perctől látható a Duna Televízióban - olvasható a színház közleményében.

A forgatókönyvet Medveczky Balázs Ecc-pecc kimehetsz című színdarabjából Medveczky Balázs és Sólyom Tamás írta, a film rendezője Madarász Isti.

A történet arról szól, hogy Bálint, a színház Járai-díjas főrendezője úgy tudja, ő lesz a leköszönő színházigazgató utódja. A színház tulajdonosa, Szalai azonban egy régebbi, de teljesen más területről érkező, színházi tapasztalatokkal nem rendelkező emberét, Hamar Imrét kéri fel igazgatónak. Bálint épp a nagyszabású Rómeó és Júlia bemutatóra készül színészeivel, amikor a próbát Imre félbeszakítja, hogy bemutatkozzon és vázolja az új helyzetet - olvasható a produkció ismertetőjében.

Mint kiemelik, a vígjáték szereplői azok a színészek, akik a Thália Színházban estéről estére szórakoztatják a közönséget.

A közleményben Szabó Erikát idézik, aki úgy fogalmazott: mivel a Thália Színházban vették fel a film jeleneteit, a színház "tapinthatósága, illata" jelen lesz a vásznon.

Pindroch Csabát, aki a színház tehetséges rendezőjét, Bálintot formálja meg, szintén idézik a közleményben. "Olyan darabot vittünk filmre, ami színház a színházban" - mondta. Hozzátette: ráadásul a Tháliában készült a tévéjáték, ahol otthon voltak.

Szervét Tibor a történetben az új vezetőt alakítja, aki teljesen más vezetési elvek mentén képzeli el a színház jövőjét. Mint emlékeztetett: a Parkoló című filmben is egy Imre nevű gonosz embert játszott, aki tönkre akart tenni egy másikat, ahogyan ez alkalommal is.

A vígjáték főbb szereplői mellett Ember Márkot, Csőre Gábort, Hunyadkürti Istvánt, Gubás Gabit, Vida Pétert, Tóth Esztert, Udvarias Annát, Zayzon Zsoltot, Mórocz Adriennt, Hevesi Lászlót, Nagy Viktort és Tamási Zoltánt láthatja a közönség a filmben, amelynek operatőre Szőke Dániel, vágója Mezei Áron, zeneszerzője Parádi Gergely. A film producere Kálomista Gábor, a line producere Vass Alexandra.
 

A produkció a Nemzeti Filmintézet EGYEDISZÍNHÁZ 2020 pályázatának keretében, a MEGA FILM Kft. gyártásában és a Thália Színház Nonprofit Kft. együttműködésével valósult meg.

.