Vezeték nélküli internetszolgáltatást indít a Telenor

MTI

2021.09.07. 21:10

A Telenor új otthoni internetszolgáltatással bővít Magyarországon.

Korlátlan otthoni vezeték nélküli internetszolgáltatást indít a Telenor a lakossági ügyfeleknek Magyarországon - jelentette be Peter Gazik, a Telenor Magyarország vezérigazgatója a cég keddi közleménye szerint.

A vezérigazgató az MTI-nek elmondta: a most elindított szolgáltatás új mérföldkövet jelent a Telenor Magyarország stratégiájában, amelynek sikerességét a pénzügyi eredmények is bizonyítják.

A vállalat az elmúlt pénzügyi évben 5,1 százalékos növekedés mellett elérte a 191,942 milliárd forintos bevételt. A fejlesztések és a hálózat modernizációjának érdekében a Telenor tavaly és az idén összesen nettó 92,454 milliárd forintot fordított a hálózatának fejlesztéséhez szükséges frekvenciák megszerzésére - közölte.

A Pannon GSM néven alapított Telenor Magyarország 1994. március 27-én Magyarországon elsőként indított kereskedelmi GSM-szolgáltatást. A jelenleg 75 százalékban a cseh PPF Csoport, és 25 százalékban az Antenna Hungária tulajdonában álló cég a magyar piac egyik vezető mobiltávközlési vállalataként több mint 1300 munkavállalót foglalkoztat, és 3,1 millió előfizetője van.

.