Gigabites internet elérést tesz lehetővé a DIGI

MTI

2021.10.20. 10:02

Még az idén bevezetik a 10 gigabites vezetékes internetszolgáltatást, ami a lakossági szolgáltatásban jelenleg a leggyorsabbnak számít.

Az elmúlt évek fejlesztéseinek eredményeként a DIGI csaknem minden előfizetője számára elérhetővé tette az FTTH optikai hálózat biztosította névleges 1 Gbit/s sávszélességet, és még az idén bevezetik a 10 gigabites vezetékes internetszolgáltatást, ami a lakossági szolgáltatásban jelenleg a leggyorsabbnak számít - mondta Dragos Spataru, a DIGI Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Hozzátette: a fejlesztéseket folytatják, két új vezetékes szolgáltatás-csomagot - 2,5 Gbit/s és 10 Gbit/s sávszélességűt - vezetnek be a lakossági előfizetőknek. A fejlesztéssel a vállalat az első magyarországi távközlési szolgáltató, amely 10 gigabit másodpercenkénti sebességet elérő szolgáltatást biztosít.

Az új internetcsomagokat decembertől lehet majd igényelni, az első időszakban  Budapesten, a meglévő előfizetőknek. Ezt követően 2022 márciusától egyes vidéki nagyvárosokban, mint Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, majd 2022 év végéig további megyeszékhelyeken is elérhető lesz.

Az új rendszer a jelenleginél mintegy tízszer gyorsabb elérést tesz lehetővé. Az online játékok, filmek, okosotthon szolgáltatások, online oktatás, vagy az otthoni munkavégzés területén lehet kihasználni legjobban az új technológia előnyeit.

A magyar távközlési piacon az 1998-as debütálása óta célkitűzése a DIGI-nek, hogy a lehető legjobb ár-érték arányban biztosítsa a legjobb szolgáltatásokat előfizetőinek - mondta az ügyvezető igazgató.

Arra az újságírói kérdésre, hogy hol tart a DIGI felvásárlása, amelyről előzetes megállapodást kötöttek a 4iG Nyrt-vel., és a tranzakció szeptember végéig zárult volna az eredeti terveik szerint, Dragos Spataru azt mondta: nincs új fejlemény a korábbi bejelentéshez képest.

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. Magyarországon a technológiától független televízió piacon 28,3 százalékos, a vezetékes internet szegmensében 22,6 százalékos piacrésszel, míg a vezetékes telefonszolgáltatásban 22,1 százalékkal rendelkezik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legutóbbi adatai alapján. A DIGI Kft. 2019 májusában vezette be saját mobilszolgáltatását. A társaság 2020. évi árbevétele 55 milliárd forint volt az előző évi 52 milliárd forint után.

.