Megújul az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió

MTI

2021.10.29. 09:00

Mindkét csatorna az A38 hajóról jelentkezik.

Jövő szerdától inspiráló, aktuális tartalmakkal és friss arculattal, a "fiatalok hangján szól közönségéhez" az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.

Azt írták: a két csatorna megújulása már része a közelgő Petőfi-emlékévnek, amelyre a közmédia a Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen készül. "A Petőfi átalakulásával azt a célt tűzte ki, hogy popkulturális iránytű legyen az értékkereső fiatalságnak, miközben a hazai zenei választék legjavát kínálja nekik" - fogalmaztak.

Az összegzés felidézi, hogy 2023-ban ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. A méltó megemlékezéshez 2022-re és 2023-ra nagyszabású tervekkel készül az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. a Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen. Az emlékévhez kapcsolódva újul meg november 3-án megújul az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió. "A csatornák márkaarca, a forradalmár költő, a reformkor egyik legmeghatározóbb karaktere" - jegyezték meg.

Fontos és szimbolikus változásként azt is kiemelték, hogy mindkét csatorna a főváros kulturális életének kultikus helyszínéről, az A38 hajóról jelentkezik "minden eddiginél közvetlenebb és látványosabb formában".

A közleményben azt írták: a "petőfiség" szellemi szabadságvágy, vagánysággal ötvözve. A műsorvezetők ebben a szemléletben szólnak majd a fiatalokhoz, bemutatva a magyar könnyűzenei kínálat legjavát a mainstreamtől az undergroundig.

A csatornák víziója egy közös, szinergikus márkakép, amely a televízió, a rádió és az online tartalmak összehangolásával valósul meg - olvasható a közleményben.

.