Október 23. - Elismeréseket adott át a belügyminiszter az ünnep alkalmából

kormany.hu/alon.hu

2021.10.23. 21:15

Elismeréseket adott át a belügyminiszter nemzetei ünnepünk alkalmából.

Dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 65., valamint a köztársaság kikiáltásának 32. évfordulója alkalmából elismeréseket adott át a rendvédelmi dolgozóknak 2021. október 21-én, a Belügyminisztériumban.

Az ünnepségen Dr. Kontrát Károly, miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár elmondta, hogy a magyar forradalom és szabadságharc 1956-ban példaként állt egész Európa és a világ számára. Akkor mindenki Magyarországra és a magyarokra figyelt, akik harcoltak a szabadságukért, a hazájukért és az értékeiért. Emiatt 1956. október 23-a különleges nap az emberek emlékezetében – tette hozzá az államtitkár.

2021. október 20-án a Sándor-palotában tartott beiktatási ünnepségen dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke rendőr altábornaggyá léptette elő dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagyot, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatóját, valamint rendőr vezérőrnaggyá dr. Tomin Szilvia rendőr dandártábornokot a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgató-helyettesét. 

A köztársasági elnök dr. Christián László rendőr ezredest, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási rektorhelyettesét rendőr dandártábornokká, dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredest,  a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját tűzoltó dandártábornokká, dr. Hatala Anna nemzetbiztonsági ezredest az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgató-helyettesét nemzetbiztonsági dandártábornokká nevezte ki.

A belügyminiszter soron kívüli előléptetéseket, főtanácsosi, tanácsosi címeket, tárgyjutalmakat adományozott a Belügyminisztérium és az irányított szervek munkatársainak. Bátorságért Érdemjelet kaptak mentési munkálatokban különösen nagy bátorsággal helytálló tűzoltók, akik – többek között –árvíz miatt épületben rekedt gyerekeket és csapdába esett háziállatokat mentettek éjszakába nyúlóan, derékig érő, erős sodrású 10-12 fokos vízben állva, autóbalesetek alkalmával mentettek életet, valamint tűzben felhevült hegesztőpalackok felrobbanását akadályozták meg.

.