Hatalmas változás jön az időjárásban - Mutatjuk, mikor

Időjárási hírek

MTI

2021.10.13. 17:57

Hűvös, száraz idő várható még egy darabig, de hamarosan újabb változás jön.

Kékestetőn havazni kezdett szerdán. A délutáni élő kameraképen az látszott, hogy egy kevés hó meg is maradt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ugyanakkor azt is közölte, jövő héten ismét melegszik az idő, a hét második felében akár 20 Celsius-fok is lehet.

A MetKép élő webkamerán is közvetítette a havazást. Azt írták: megérkezett a hidegfront, melynek köszönhetően egyre hidegebb levegő áramlik be az országba. Kékestetőn 2 fok alá hűlt a levegő és havazni kezdett, de még esőcseppek is keverednek néha a hópelyhek közé, így havas eső is megfigyelhető.

A portál szerint várhatóan hamarosan intenzívebb hóesésre lehet számítani. A következő órákban a Bükkben és a Mátrában átmenetileg mérhető hó is hullhat - írták.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is azt írta a Facebook-oldalán, hogy a szerdára érkezett hidegfront mögött záporok, hódarazáporok alakultak ki, a keleti határszélen megdörrent az ég. További záporok is várhatók. A hegycsúcsokon hópelyhek is keverednek az esővel - jegyezték meg.

Egy másik bejegyzésükben közzétették a következő napok előrejelzését is. Úgy fogalmaztak: "az idős hölgyek nyaralhatnak egy jót a jövő héten, ugyanis a forgatókönyvek a lassú melegedés fele tendálnak".

A meleg a jövő hét közepén, végén tetőzhet 20 fok környékén - írták.

Ábrájuk szerint a következő napokban a minimumok még 3, a maximumok 12 fok körül alakulnak. Jövő hét csütörtök környékén viszont a minimumok alakulhatnak 10, a maximumok 20 fok környékén.

.