Ekkor érkezik az októberi nyugdíj

Nyugdíj

alon.hu

2021.10.07. 04:47

Nyugdíjutalás és kézbesítés októberben. Nyugdíjprémium és nyugdíjkiegészítés novemberben.

Nyugdíjkifizetés októberben.

Az október havi nyugdíjakat 2021. október 12-én (kedden) utalja a Magyar Államkincstár. (A banki jóváírás október 12.)

Tájékoztató a postai nyugdíjkifizetésekről:

Amennyiben az ellátást postai úton kérte: A posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat. Az ún. nyugdíjkifizetési naptárban, az abban rögzített konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a nyugdíjat.

 

Összefoglaló a nyugdíjprémiumról és nyugdíjkiegészítésről

Novemberben nyugdíjkiegészítést és nyugdíjprémiumot is kap két és félmillió nyugdíjas, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülő - mondta el Novák Katalin a családokért felelős tárca nélküli miniszter az M1 Híradójában. A kormány azért dolgozik, hogy jövőre, ha a gazdaság helyzete lehetővé teszi, a teljes 13. havi nyugdíjat kifizessék az ellátásban részesülőknek.

„Két és félmillió nyugdíjas, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülő a megemelt havi novemberi nyugdíja mellett, illetve ezen felül nyugdíjprémiumot kap majd”

 – jelentette be az Idősügyi Tanács ülését követően a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Így megőrzik a nyugdíjak vásárló értékét, hiszen 2010 óta folyamatosan a tényleges inflációhoz igazítják az időskori juttatásokat. Másrészt azt a vállalásukat is teljesítik, hogy a gazdaság növekvő teljesítményéből minél többet érezhessenek az idősek is - mondta el Novák Katalin.

2017 óta immár negyedszer fizet nyugdíjprémiumot a kormány.

Idén minden eddiginél többet, 80 ezer forintot utal majd át az államkincstár, illetve visz ki a postás az érintetteknek, függetlenül attól, hogy kinek, mekkora ellátás jár.

Jövőre – a gazdasági növekedés függvényében – akár a teljes 13. havi nyugdíjat is megkaphatják a nyugdíjasok.

.