Szerda éjjel kezdődik a Blaha Lujza tér aszfaltozása

MTI

2021.10.20. 08:05

A munkavégzés idején a Rákóczi úton és a Nagykörúton irányonként egy-egy forgalmi sáv lesz járható.

A terveknek megfelelően csak 22 óra után, és főleg az őszi iskolai szünetben végzik el a befejező munkákat a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában; október 20-án és 21-én, valamint október 26-ától 28-áig éjszakánként aszfaltoznak a Blaha Lujza térnél, hogy az a lehető legkisebb mértékben érintse a közúti forgalmat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

A csomópontban és annak közvetlen környezetében - a nagyobb forgalomkorlátozás szeptemberi feloldása után - október utolsó heteiben várhatók ismét a kereszteződés egészét érintő munkák, ekkor fejezik be az útburkolat végleges kopórétegének terítését.

Az útépítést azonban éjszaka, és elsősorban az őszi iskolai szünetben végzik el, hiszen ezekben az időszakokban a legkisebb ott a forgalom - írták.

Az aszfaltozást a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában 22 óra és 5 óra között végzik majd, és a munkavégzés idején a Rákóczi úton és a Nagykörúton irányonként egy-egy forgalmi sáv lesz járható.

Közölték azt is, folytatódik a közműépítés a Blaha Lujza téren: a víz- és csatornahálózat, a közvilágítás, a forgalomtechnika és a kamerahálózat alépítményei is készülnek.

Elkezdődött a gombaszökőkút, valamint a nagy szökőkút vasbeton szerkezetének építése. A süllyesztett kukatárolók felszín alatti aknája és a gombaszökőkút vízgépészeti aknája már szerkezetkész, és elkészült mindhárom növénykazetta szerkezete is - írták.

A Blaha Lujza tér felújítása várhatóan jövő év őszére készül el - írta a BKK.

.