Tokiói olimpia - Köszöntötték az ELTE olimpikonjait

MTI

2021.10.07. 17:57

Kapás Boglárka, Illés Fanni, Leimeter Dóra, Siklósi Gergely és Venyercsán Bence is emlékérmet vehettek át.

Ünnepélyes fogadás keretein belül elismerést vehettek át az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) tokiói olimpikonjai csütörtökön.

A fogadáson Borhy László rektor és Schauer Gyula kancellár köszöntötte a nyári ötkarikás játékokon szerepelt sportolókat. Az intézmény vezetői köszöntőjükben kiemelték, hogy bár a sport és a tanulás összehangolása rendkívül nehéz, mégis ez a két terület rengeteg platformon segíti egymást. Hozzátették, tanulóik az eddigi eredményeikkel remek példát állítanak a többi hallgató elé.

Emlékérmet vett át a Rióban olimpiai bronzérmes, Tokióban negyedik Kapás Boglárka, az idei paralimpián aranyérmes, szintén úszó Illés Fanni, az idei játékokon bronzérmes Leimeter Dóra vízilabdázó, az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely kardvívó, és a Tokióban 50 kilométeren 20. helyezett Venyercsán Bence gyalogló.

A rendezvényen nem tudott részt venni az immár háromszoros olimpiai bajnok, szintén az ELTE-n végzett Szilágyi Áron, a szintén vívó, olimpiai negyedik Márton Anna, az atléták közül pedig Gyurátz Réka olimpiai 26. helyezett kalapácsvető, valamint ennek a dobószámnak a férfi képviselője, a világbajnoki bronzérmes Halász Bence, aki Japánban a 14. helyen végzett.

.