Újra el lehet jutni Budapestről Zürichbe hálókocsival

MTI

2021.10.05. 08:07

Újra el lehet jutni Budapestről Zürichbe hálókocsival

Újra el lehet jutni Budapestről Zürichbe hálókocsival; a Münchenbe induló Kálmán Imre EuroNight egy része Salzburgtól külön kocsikkal közlekedik Svájc legnagyobb városába - közölte a MÁV-Start Zrt. az MTI-vel.

A Kálmán Imre EuroNight a Keleti pályaudvarról menetrend szerint 20:40-kor indul, és a Győrön, Bécsen, Salzburgon, Innsbruckon és Feldkirchen át közlekedő közvetlen kocsijai 8:20-kor érkeznek meg Zürichbe.

Visszaúton Zürichből 21:40-kor indulnak a közvetlen kocsik, amelyek a Keleti pályaudvarra 9:19-kor futnak be.

Az éjszakai vonatra a jegyárak az előző évhez képest nem változtak: háromágyas fülkében utasonként 69,90 euró, kétágyasban 89,90 eurótól vásárolhatók meg a SparNight menetjegyek.

A koronavírus-járvány előtti utolsó évben a zürichi hálókocsit több mint 13 ezer utas vette igénybe - ugyanebben az évben Münchenbe és Brassóba is 9000 körül volt a hálókocsiban utazók száma.

Az átlagos kihasználtság 93-94 százalék volt, és még a leggyengébb januári időszakban sem ment 75 százalék alá. Tavaly nyáron, abban a másfél hónapban, amikor a közlekedést lehetővé vált, minden korlátozás ellenére is az átlagos kihasználtság 70 százalék volt, és több mint 1200 utas választotta a hálókocsit - olvasható a vasúttársaság közleményében.

.