Már csak néhány napig igényelhető a kamatmentes 10 millió

MTI

2021.11.26. 19:08

A 10 éves futamidejű, legfeljebb 10 millió forintos hitel kamata 0 százalék.

A kamatmentes újraindítási gyorskölcsön november 30-ig érhető el a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank MFB pontjain - közölte a Magyar Bankholding pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint országosan az összes hitelkérelem közel kétharmada a holding tagbankjaihoz érkezett, ügyfeleik eddig több mint 7100 hitelkérelmet nyújtottak be 62 milliárd forint értékben.

A Magyar Bankholding tagbankjai összesen 474 MFB Pontot üzemeltetnek, ahol a járvány okozta válság következményeit megszenvedő mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyesületek és nonprofit kft.-ék igényelhetik az államilag támogatott hitelt. Eddig átlagosan 8,6 millió forint volt az igényelt összeg bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve a készletek finanszírozására - írták.

Emlékeztettek: a 10 éves futamidejű, legfeljebb 10 millió forintos hitel kamata 0 százalék. A törlesztést az első három évben nem szükséges megkezdeni, a saját forrás nélkül igényelhető kölcsönhöz nem kapcsolódnak banki költségek (kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj).

A Magyar Bankholding tervei szerint 2022. március 31-én egyesül a bankcsoport két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank, a Takarék Csoport pedig 2023 második negyedévében csatlakozik az egyesült bankhoz. A tagbankok mérlegfőösszeg alapján együttesen a második legnagyobb piaci szereplők Magyarországon, piacvezetők a vállalati szegmensben, a mikro-, kis- és középvállalati szektor hitelezésében, valamint a lízing piacon is.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Bankholdinghoz tartozó hitelintézetek meghatározó szerepet töltenek be a hazai kis- és középvállalkozók támogatásában, hiszen a szektor jövője döntően befolyásolhatja az egész nemzetgazdaság fejlődési pályáját. Fúziós építkezésünk során ezért kiemelt figyelmet fordítunk a szegmensre, és arra törekeszünk, hogy mindenben támogassuk a vállalkozások újraindítási, fejlesztési és növekedési céljait széleskörű finanszírozási megoldásaink segítségével" - idézi a közlemény Szabó Leventét, a Magyar Bankholding egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettesét.

.