Időjárás mindenszentek napján - Most az is kiderülhet, hogy milyen lesz az idei tél

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2021.11.01. 01:27

A mindenszentek napi időjárás megmutatja, milyen télre számíthatunk.

November 1. - mindenszentek napi időjárásból a télire is következtethetünk. A népi megfigyelés úgy tartja, ha mindenszentek napján szép, tiszta az idő, kemény, havas hideg telünk lesz. Eső esetén enyhébb. 

Hétfő estig a Kárpát-medence időjárásában változás kezdődik, megnövekszik a felhőzet, és délután nyugaton már eső is várható. 

Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre

Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre
Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre - Forrás:met.hu

Hétfőn a ködfoltok feloszlása után a Dunától keletre, főként a Tiszántúlon még több órára kisüt a nap, máshol változóan felhős idő várható, erősebben felhős körzetekkel, majd az esti óráktól nyugat felől összefüggő, vastag felhőzet érkezik, amely kelet felé terjeszkedik.

Délután főleg az ország nyugati, északnyugati felén fordulhat elő szórványosan eső, zápor. Éjjel a frontrendszer összefüggőbb csapadékzónája egyre keletebbre húzódik. Elsősorban a Dunántúlon helyenként jelentős mennyiség eshet. Délkeleti irányból élénk széllökések az Észak-Dunántúltól a Dél-Alföldig, erős lökések pedig a Kisalföldön lehetnek.

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra
Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél néhány fokkal hidegebb, a szelesebb tájakon pedig enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 12 és 18 fok között várható.

.