Ekkor érkezik a novemberi nyugdíj - Nyugdíjprémium is, és kiegészítő emelés is jön

Nyugdíj

alonmedia.hu

2021.11.08. 04:47

Nyugdíj mellett nyugdíjprémium és kiegészítő nyugdíjemelés is érkezik novemberben.

Nyugdíjkifizetés novemberben

A november havi nyugdíjakat 2021. november 12-én (pénteken) utalja a Magyar Államkincstár. November 12-én kerül jóváírásra a bankszámlán.

Amennyiben az ellátást postai úton kérte: A posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat. Az ún. nyugdíjkifizetési naptárban, az abban rögzített konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a nyugdíjat.

 

Nyugdíjprémium és nyugdíj-kiegészítés is érkezik

A rendes havi nyugdíjjal együtt kiegészítő emelés és nyugdíjprémium is érkezik november közepén. A prémium egységesen nyolcvanezer forint, a kiegészítő emelés pedig egy átlagos nyugdíjnál megközelíti a húszezer forintot.

Tehát, mindenki, akik nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesül - nemcsak az öregségi nyugdíjban részesülők - maximális, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kap novemberben, a megemelt összegű ellátás mellett.

Még a legalacsonyabb összegű nyugdíjban részesülők is jogosultak a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumra. Egy átlagos nyugdíjat kapó ember nagyjából 100 ezer forint többletbevételre számíthat novemberben, a nyugdíj-kiegészítéssel együtt.

A kiegészítő nyugdíjemelést, azaz a különbözetet januárig visszamenőleg egy összegben postázzák, illetve utalják. 

Decemberben pedig, már az emelt összegű nyugdíjat folyósítja a kincstár.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az adatok, időpontok tájékoztató jellegűek!

.