Advent - Lázár Ervin meséinek szereplői elevenednek meg a Várkert Bazár kiállításán

MTI

2021.12.11. 09:14

A Mesekalendárium - Nagy Zoárd karácsonya című kiállítás a magyar irodalomtörténet egyik legismertebb meseírójának, a 85 éve született Lázár Ervinnek állít emléket, akinek elbeszélései egyedi hangon tanítanak játékról, szeretetről és moralitásról.

Lázár Ervin meséinek szereplői elevenednek meg a Várkert Bazár déli panoráma teraszán megvalósuló Mesekalendárium - Nagy Zoárd karácsonya című, ingyenes, szabadtéri kiállításon, amely január 15-ig látható - közölte a Várkapitányság az MTI-vel.

Hetedik alkalommal rendezik meg a Várkert Bazár adventi eseménysorozatát, amely ingyenes családi programokkal, kortárs iparművészeti vásárral és különleges hangulatú zenei produkciókkal várja az érdeklődőket december végéig.

Mint írják, a Mesekalendárium - Nagy Zoárd karácsonya című kiállítás a magyar irodalomtörténet egyik legismertebb meseírójának, a 85 éve született Lázár Ervinnek állít emléket, akinek elbeszélései egyedi hangon tanítanak játékról, szeretetről és moralitásról. A tárlaton látható színes illusztrációkat Győri Eszter készítette.

Kollár Árpád költő, több gyermekkönyv szerzője írta az adventi történetet, amelyben megelevenednek Lázár Ervin ábrázolt valóságának karakterei. A látogatók újra találkozhatnak többek között Vacskamatival, Aromóval, Ló Szerafinnal, valamint Mikkamakkával is.

A közlemény tájékoztatása szerint vasárnap az újjászületett Lovarda épületébe költöznek fel a Várkert Bazár adventi családi programjai. Az ingyenes kézműves foglalkozásokon játékos formában készíthetnek ünnepi dekorációkat a résztvevők. De az interaktív játékok is lehetőséget kínálnak a közös családi szórakozásra. A Lovardában látható lesz a Belefér egy pici szívbe című gyermekprodukció is, amely a legkisebbeket szólítja meg.

A Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-verses gyerekelőadás a Csík zenekar művészeivel szórakoztatja a közönséget. Az azonos című verseskötetből készült interaktív koncert a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat. A programsorozat december végéig folytatódik. A Várkert Bazár családi programjai és adventi koncertjei mellett lesz ünnepi irodalmi est is, majd évzáró koncerttel és szilveszteri programmal zárul az esztendő.

A teljes programkínálat a varkertbazar.hu oldalon található meg - áll az összegzésben.

.