Hirdetés

Karácsonyi történetek - Itt van a négy legszebb karácsonyi történet
pixabay

Karácsonyi történetek - Itt van a négy legszebb karácsonyi történet

Karácsonyi történetek

alon.hu

2021.12.25. 16:02

Csak válasszon egyet és megmutatjuk, hol olvashatja el.

Hirdetés

Ezek a lenyűgöző karácsonyi történetek, igazán meghitt hangulatot teremtenek.​ Csak válasszon egyet!

  • Oscar Wilde - A boldog herceg
  • Ernst Theodor Amadeus Hoffmann - Diótörő
  • Hans Christian Andersen - A kis gyufaárus lány
  • Hans Christian Andersen - A fenyőfa

Oscar Wilde - A boldog herceg

A boldog herceg nem kifejezetten karácsonyi történet, viszont nincs mese, ami ennél szebben szólna azokról a szép és nemes érzésekről, melyeket általában a karácsonyhoz társítunk: együttérzés, önzetlenség, nagylelkűség, önfeláldozás, szeretet. A teljes történetet itt elolvashatja.

Ernst Theodor Amadeus Hoffmann - Diótörő

Igazán híressé a Piotr Tchaikovsky által szerzett balett mű tette. A Diótörő meséje elválaszthatatlanul összekapcsolódott a karácsony ünnepével. E. T. A. Hoffmann örök klasszikusa megidézi a gyerekkor várakozással teli időszakát, a meghitt családi együttlétet, az ajándékbontás izgalmait. Ugyanakkor olyan képzeletbeli világba is elvezet, amely talán minden gyermek álmaiban megjelent már: mézzel folyó patakok, csokoládéházak, narancslészökőkutak, masírozó mézeskalács-hadsereg. Igazán meghitt karácsonyi hangulatot teremt olvasás közben, és olyan örökérvényű igazságokra is megtanít, mint a kitartás, a hűség és a nyitottság fontossága. A teljes történetet itt elolvashatja.

Hans Christian Andersen - A kis gyufaárus lány

Talán ez Andersen legismertebb meséje, egyetlen gyerek könyvtárából sem hiányozhat! A megható történet egy szegény lányról szól, aki szenteste hideg éjszakáján gyufát próbál eladni a hazafelé igyekvőknek. Rettenetesen hideg van. A kis gyufaárus lány fázik, lázálmok gyötrik, egyedül képzelődik a családi ünnepekről, s közben meleget és fényt visz mindenkinek. Mélyen hisz abban, hogy pár gyufaszál megmelengeti a fáradt emberi lelkeket. A teljes történetet itt elolvashatja.

Hans Christian Andersen – A fenyőfa

Ennek a karácsonyi mesének sem vidám a vége. A fenyőfa csillogó jövőről álmodik, de aztán nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy elképzelte, és rá kell jönnie, a karácsony a fenyőfák számára nem dicsőséges. Andersen történetei ma is gyönyörűek és tanulságosak. A fenyőfa története arra is megtanít, hogy ne akarjunk mindig mást, mint ami van, mert előfordulhat, hogy koppanunk. Itt akár el is olvashatja.

.