Havazás és ónos eső - 11 megyére adtak ki figyelmeztetést csütörtökre

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2021.12.09. 11:58

Másodfokú figyelmeztetést is adott ki az OMSZ.

Kikerült a narancssárga, azaz a másodfokú figyelmeztetés havazásra, amely szerint csütörtökön az Alpokalja tágabb környezetében akár a 20 cm-t is elérheti, illetve meghaladhatja a lehulló hó mennyisége, de az Észak-Dunántúl más részein is összegyűlhetnek 5 cm-nél nagyobb összegek 12 óra leforgása alatt.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés havazás

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés havazás
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés havazás - Forrás:met.hu

A Dunántúlon kezdetben még több helyen vegyes formájú csapadék csütörtök estig egyre nagyobb területen havazásba vált. Az Északnyugat-Dunántúlon, illetve a Dunántúli-középhegység térségében általában 5-15 cm körüli, főként a nyugati határszélen akár 20 cm fölötti hóréteg kialakulása várható. A Dunántúl északkeleti részén, főváros térségében, Északi-középhegységben általában lepel - 5 cm hómennyiség gyűlhet össze.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Ónos eső

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés havazás
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Ónos eső - Forrás:met.hu

Az esti, éjszakai órákban gyengül, majd megszűnik a csapadék. Kiemelten a Dunántúli-középhegység térségében több mm-t is meghaladhatja az ónos eső mennyisége a délutáni órákig.

Este, éjszaka a megélénkülő északnyugati szél az Észak-Dunántúlon, Dunántúli-középhegységben helyenként hordhatja a havat.

Péntekre virradó éjszaka a Dunántúlon helyenként sűrű köd képződhet. Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok.

.